lauantai 16. toukokuuta 2015

Pekonikevennys


Meillä on veneellä tapana nauttia arkipäiviä juhlavampi aamiainen. Kinkkujen, juustojen ja vihreiden lisäksi pöytään katetaan kasa rapsakkaa pekonia. Kaikki jotka ovat joskus pekonia käristäneet tietävä mikä käry ja rasvaroiskuttelu siitä lähtee. Meillä pekonit paistetaaan joskus internetistä löydetyn vinkin mukaan eli vedessä. Vesi kypsyttää eli keittää pekonit kypsiksi ja viimeistely eli "rapsakointi" suoritetaan kuivalla pannulla. Pannuna toimii Chez Mariuksen keittiöpuodista hankittu Padernon ruostumaton teräspannu. 



Maailma kuulemma loppuu ennen ennen kuin tuo pannu hajoaa. Pannu kestää kaasulieden kuumuutta, pinta ei kulu ja se puhdistuu helposti. Ruokakin siinä paistuu oikein mukavasti. Hankin tuon aikoinaan, koska kyllästyin teflonpinnan varomiseen. Teräspannua saa raapia vaikka teräsvillalla. 


Näin me sen teemme:


Laita vettä pannulle noin sentti.

Nostele pekonit perään.

Anna kiehua ja liikuttele pekoneita välillä.
Keitä kunnes vesi haihtuu ja paista hetki kuivalla pannulla.

Nauti!

Viimeksi putsasin pannun pihvin paistamisen jälkeen heittämällä kypsäksi keitetyt riisit hetkeksi pannulle. Riisi imi pihvinpaistomaut itseensä ja putsasi koko pannun samalla. Kätevää! Pannu puhdistuu helposti vaikka olisi kuinka likainen. Itse tuon sen yleensä kotiin ja pesen astianpesukoneessa, mutta välillä pannu täytyy saada puhtaaksi kesken reissun ja se onnistuu ihan tavakäsipesulla. Pekoninpaistorasvat imeytän yleensä talouspaperiin tai jos sitä on paljon kaadan pahvimukiin jäähtymään ja jäähtyneen rasvan heitän roskiin.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti